Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Leksands kommun frågar vad invånarna tycker – men enkäten där vi ska svara är omöjlig att hitta

Annons

Leksands kommun efterlyser i Magasin Leksand synpunkter på om man som invånare är nöjd med kommunen. De undrar om man får den information som man behöver, hur bemötandet från kommunens chefer och personal är, om möjlighet att påverka finns och om man har förtroende för politiker och förtroendevalda.

Enkäten ska sökas på kommunens hemsida under rubriken "lokal demokrati" och har man inte dator kan en pappersenkät efterfrågas. När svaren inkommit, ska det ordnas ”dialogcaféer" om resultatet.

För mig är det dock, trots dator, helt omöjligt att hitta enkäten på aktuell hemsida, som alltid är lika svårtillgänglig. Säkert har fler samma erfarenhet. Avsikten är väl som vanligt att inte så många ska komma till tals, det vill säga att uppnå Leksands variant på lokal demokrati? Att skicka ut blanketten per post till alla hade naturligtvis blivit för dyrt?

För mig är svaret på frågorna ovan ett klart NEJ - kommunens växel undantagen, där bemötandet alltid är utmärkt. Nuvarande kommunledning måste bytas ut!

Aldrig mer en röst på C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons