Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kristdemokraterna: För att nå jämlikhet - gör om försörjningsstödet så att du inte får det utan motprestation

Annons

För att nå jämlikhet i samhället vill vi Kristdemokrater i Falun städa i våra dammiga gamla skåp.

Vi utmanar därmed den nuvarande formen av försörjningsstöd och dess socialpolitiska långbänksstruktur. Därför vill vi att försörjningsstödet kopplas mot prestation. 

Detta innebär att kommunen redan vid ansökan av försörjningsbidrag ska stötta den sökande till att få praktikplats, eller ett annat arbete som vederbörande önskar få. Inga pengar ska betalas ut utan prestation. Vi ser i nuläget ett system som är stigmatiserande och gravgrävande och har negativ påverkan på både samhällsekonomi, människors hälsa och välbefinnande framför allt för de som fastnar i det träsket och inte kommer ur det. Vi vill uppmuntra till nytänkande och gynnsamma lösningar där alla vinner och når fördelar.  

I Falun finns det 600-700 personer som lever på försörjningsstöd och dessa är bland annat unga över 25 år. Genom vårt förslag att koppla försörjningsstöd mot prestation ökar vi alla förutsättningar och möjligheter till välmående och egen försörjning. Tilltro till människors förmåga måste råda genom att fler aktörer och myndigheter jobbar för att uppnå maximal effekt av vårt förslag som gynnar individen såväl som samhället. 

Kristdemokraterna i Falun

Katarina Gustavsson, gruppledare

Karin Axen

Claes Andersson

Ilona Nyland

Mia Maja Gustavsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons