Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Karl Hedin har rätt i att vi måste stänga vägen - och hindra miljökommunisterna från att få makt i höstens val

Annons

Håller fullständigt med Karl Hedins upprop till skogsägarna om att ”stänga vägen”.

I Lima satte Lima Besparingsskog upp vägbommar (på skogsvägar utan statsbidrag) för ett antal år sedan. Anledningen till detta var att bärplockare systematiskt drygade ut intäkter från plockningen med att länsa våra fäbod- och fritidshus. Avstängningen varade i några år och hade önskvärd effekt.

”Miljökommunisternas” intresse för andras lagfarna egendom i form av skogsmark legitimeras med att våra marker skall underställas så kallade nyckelbiotopsundersökningar. Eftersom alla anständighetens gränser sedan länge nu passerats via listor upptagandes allt ifrån bombmurklor, lavskrikor till överflygande örnar och så vidare så återstår snart bara att återigen ta våra vägbommar i bruk.

LÄS MER: Karl Hedins förslag om att stänga av skogsvägar får kritik: "Folk måste ju få komma in i skogen"

Att skogen och stålet har byggt och bygger det här landet tycks ha fallit i glömska. Att affärer i normalfallet kräver ett avtal mellan köpare och säljare och att därmed även skälig ersättning krävs är naturligtvis en besvärande omständighet. Det skulle för övrigt förvåna mig mycket om skaparens mening var att virket skall sluta som död ved, sannolikt var och är avsikten att våra produktionsskogar skall användas till andra syften.

Allt bygger som vanligt på politiska beslut. Höstens val blir en ödesfråga om landsbygden överhuvudtaget skall överleva. Oavsett hur det kommande regeringsunderlaget skall se ut får under inga omständigheter miljöpartister och kommunister ingå! All kohandel med dessa utfaller ovillkorligen med oss på landsbygden boende som de stora förlorarna.

Våra utkomstmöjligheter består inte bara i skog och jord, vi måste även kunna förflytta oss med bil till våra arbeten. Från samma håll intensifieras nu jakten på bilismen. Inget ont om sparkstöttingen vintertid men avstånden tenderar att bli för långa.

Per Arne Oscarsson, Lima

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons