Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ja, vi borde inrätta en slöseriombudsman – och fler partier borda bojkotta ansökan om skid-VM

Annons

En utmärkt krönika av Jens Runnberg i DT den 28 mars! Alltså den om att inrätta en SlösO - en slöseriombudsman. Våra surt inarbetade skattepengar sprättas ut på diverse insatser bortom kommunernas kärnverksamhet.

Nu senast på en utredning av ansökan till VM i Falun år 2025. Detta sägs vara nästan utan kostnad när vi nu har investerat en gång. Jo, jo tio år kommer att ha gått tills dess. En gissning på säg 30 miljoner för uppdatering kan vara så gott som någon.

I stället tycker jag man borde utreda om man kan kosta på fria bussresor under lågtidstrafik för pensionärer i Falun. En kommun har ju till och med gratis busstrafik i Dalarna.

Skattebetalarnas rapport ”Om kommunen prioriterar annorlunda” från 2014 anger att om Falun hade genomsnittliga kostnader för kultur och fritid, politisk verksamhet, infrastruktur och skydd med mera så skulle 77 miljoner sparas per år om man ser till jämförbara kommuner.

Min misstanke är att fritid väger tungt i Falun. När går andra partier än V ut med hur man ser på en VM-utredning? Vi har val snart. 

Mångårig skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons