Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Intressant att Falun lägger dubbelt så mycket på kultur och fritid som andra kommuner

Annons

Jag ser att KD föreslår att en kommun som höjer skatten utan att samtidigt titta på ekonomiska besparingar skall kunna få mindre statliga bidrag. Falun har en hög kommunalskatt. I skenet av detta är det intressant att se Skattebetalarnas rapport ”Om kommunen prioriterar annorlunda” som avser år 2014.

Man har i rapporten tittat på kommunala utgiftsområden utanför vård, skola och omsorg. Det innebär områden som kultur och fritid, politisk verksamhet, infrastruktur och skydd med mera. De mest frikostiga kommunerna lägger 18,8 procent och de minst vid 10,2 procent av totalbudgeten på dessa områden. Man har storleksindelat kommunerna för att få en någorlunda rättvis indelning.

För Falun är resultatet att 15,4 procent läggs på dessa områden. Skulle Falun spendera som genomsnittet inom gruppen så skulle cirka 77 miljoner kronor sparas. Falun lade 2014 nästan dubbelt så mycket på kultur och fritid som övriga kommuner inom länet. När man tänker på den simhall som tydligen skall byggas om, finns totalekonomin då med?

Kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons