Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: I dag heter inte tyrannen Herodes – utan Migrationsverket

Annons
Två flickor i Horndal, Xheneta 15 år och Ibadete som är 16 år och flyktingar från Kosovo, har genom vansinniga beslut från Migrationsverket drivits in i ett traumatiskt mörker som pågått i flera år.  Bilden föreställer systranas bröder Furkan och Resul som kickar boll i hallen utanför sina systrars rum. Livet måste ändå gå vidare och då blir fotbollen ett sätt att få tankarna på nått annat. Foto: Lars Dafgård.

”Det fanns inte rum för dem i härbärget”. Så läste vi nyss i julevangeliet, Jesus var redan från första stund i behov av särskilt skyddsbehov på grund av kejsar Herodes, en galning som av rädsla att förlora makten lät döda alla gossebarn i Juda, som var mer än två år gamla. Han ville komma åt den nyfödde judakonungen. 

I dag heter inte tyrannen Herodes. I dag heter makthavaren som sänder människor in i mörker och dödsskugga Migrationsverket.

Två flickor i Horndal, Xheneta 15 år och Ibadete som är 16 år och flyktingar från Kosovo, har genom vansinniga beslut från Migrationsverket drivits in i ett traumatiskt mörker som pågått i flera år.

Två totalt hjälplösa offer för maktens arrogans måste i  medvetslöst tillstånd sondmatas och skötas om dygnet runt.

Något förbarmande skyddsbehov för gossarna i Juda på Herodes tid fanns inte, bara döden gällde. I dag heter inte tyrannen Herodes. I dag heter tyrannen Migrationsverket, (X007 med rätt att döda). 

Ove Aronsson, Dala-Järna

LÄS MER: Medvetslös i tre år - "Flickorna lider inte av sin dvala, det är det familjen som gör"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons