Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hela ansvaret för den dåliga snöröjningen i Falun ligger på politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Annons

Vinterns dåliga snöröjning och sandning i Falun skylls på entreprenören Skanska men enligt min mening hamnar ansvaret på kommunen oavsett om Skanska inte skött sina åtaganden enligt kontraktet.

Kommunen skall naturligtvis fortlöpande se till att kontraktet följs och om ej så görs påtala detta för Skanska som då omedelbart skall åtgärda felaktigheterna.

Eftersom problemen har fortsatt hela vintern är det troligt att kommunen inte haft  någon effektiv kontroll av upphandlad entreprenad eller att politikerna inte ger tjänstemännen mandat att beställa de tilläggstjänster som inte finns med i entreprenörens åtaganden utan beställning från kommunen.

Dessutom har politikerna minskat budgeten för snöröjningen vilket gör att budgeten inte håller vid en så snörik vinter som vi haft nu.

Hela ansvaret ligger på politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen som skall se till att organisationen i berörd avdelning finns samt att denna har tillräckliga ekonomiska medel.

Fd kommunanställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons