Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fult påhopp att påstå att sportchefen för Leksands IF inte skulle ha vad som krävs

Annons

En sportjournalist i DT  tycker att det är bra att sportchefen slutar. Han anger bland annat följande skäl: Han har glidit in som sportchef, han har inte vad som krävs för sportchefsrollen, han har låtit "Leffe" (tränaren) styra för mycket, han är snäll, han är rent spontant obekväm i rollen.

Många med mig tycker att detta är fult påhopp på sportchefen. Sportchefen har byggt upp ett starkt lag där tio juniorer varit i spel och 16-17 spelare kommer från klubbens juniorverksamhet. Laget ligger i toppen av allsvenskan.

Hockeyexperter, bland annat Harald Lyckner, har uttryckt att laget med den här uppsättningen har stora möjligheter att gå upp i SHL om tränarna "Leffe" och "Jensa" får de duktiga spelarna att samverka.

Ingvar

SVAR DIREKT:

Hej Ingvar!

Jag har läst din insändare och jag tycker att du själv lyfter fram exempel som gör att Mikael Karlberg passar mycket bättre i rollen som junioransvarig. Han har, som du skriver, lyft fram flera juniorer som han själv var med och utvecklade under sina tidigare år som junioransvarig i Leksands IF.

Jag lyfter själv fram i min krönika att Karlberg är en fantastiskt fin människa, men att han varit på fel plats.

Jag tycker att det är både klokt och bra för alla parter att Karlberg slutade som sportchef.

Med detta kan Mikael Karlberg helt fokusera på klubbens egna talanger och juniorverksamhet – samtidigt som nye sportchefen Leif Carlsson, med ett stort kontaktnät i Sverige och i Europa, kan ha ansvar för scouting av spelare utanför närområdet.

Den kombinationen är en jättebra lösning för Leksands IF.

Marcus Simm, sportreporter, DT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons