Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Flytten av Siljansnäs hemtjänst visar att kommunen glömt allt vad personal- och miljövård heter

Annons

Hur tänker Leksands kommun när man tänker flytta Siljansnäs hemtjänst till Leksand - var har eventuell personal- och miljövård tagit vägen?

Personalen ska åka till Leksand varje dag med egen bil (många familjer har ej två bilar) för att hämta en hemtjänstbil för att sedan åka till Siljansnäs för att arbeta (första besöket blir då en halvtimme senare än normalt).

Eftersom ett besök hos en brukare varar mellan tio och 45 minuter borde det betyda att varje anställd med denna ändring hinner med ett till fem besök färre jämfört med innan på grund av all extra restid. Detta samtidigt som hemtjänstbilarna åker fyra till fem mil extra per dag.

Extrapersonal lär därför få sättas in för att klara av de turer som ordinarie personal inte hinner med på grund av den extra restiden. Personalen ska även åka in till Leksand för att äta mat (om de inte vill sitta i bilen och äta kall mat).

Personal som har småbarn på förskola kommer att med denna ändring behöva lämna dessa minst en halvtimme tidigare än innan. Personalen får dessutom vara en timme längre på jobbet per dag och betala för att jobba. Personalen lär nu minst få betala 40-50 kronor per dag i driftskostnader.

Parkeringen vid Limsjögården räcker inte till så personalen lär få parkera vid stationen eller biblioteket.

Det går även rykten om att hemtjänsten kanske skulle komma att flytta till Tibble. I så fall blir det ännu längre för hemtjänstpersonalen och hemtjänstbilarna att åka.

Vad spar då kommunen på denna flytt? Redovisa gärna vad det är för vinst! Men troligtvis vinner man inte ett öre.

Var inte så prestigefulla att ni inte kan ändra på ett dåligt beslut, tack.

Om ni i kommunen vill få lite bra råd och tips angående personalvård och miljöaspekter - ring gärna undertecknad. Och ni som tycker att jag har rätt - gå gärna in på Leksands kommuns hemsida och kommentera!

Bo Sjölund, Siljansnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons