Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fasar för vad Socialdemokraterna i Älvdalen kommer att lova inför valet

Annons

Såhär står det att läsa på ledarsidan i DT den 22/1: " Egardt tog kommunen till skattetoppen", samt " Man höjer skatten i stället för att fatta obekväma beslut".

Det är en liten del av varför det redovisas så urusla siffror i Älvdalens kommuns budget. I dag har vi ett minus i budgeten om dryga fem miljoner, i stället för målsättningen om att ligga cirka fem miljoner plus.

Det blir väl i dagsläget ett resultat om minus 10 miljoner? Hur kan det ske? Nu igen!

Med "nu igen" hänvisar jag bland annat till dessa händelser: År 2010 lämnade Socialdemokraterna över ett underskott om dryga 20 miljoner till styret åren 2010-2014.

Då ni återtog styret 2014 lämnades ett plus på cirka nio miljoner över till er och nu pekar budgeten än en gång på ett uruselt resultat, inför september 2018 och ett nytt val.

En av flera orsaker till det usla resultatet är utan tvekan den fantastiskt märkliga fastighetsaffären på 20 miljoner (jag är inte säker, men det ligger väl i paritet med landets sämsta fastighetsaffär?).

Till råga på allt så tar Socialdemokraterna om samma beslut två gånger? Jag tänker med fasa på vad ni i Socialdemokraterna kommer att avge för vallöften inför årets val, huvaligen!

Ärlighet, ordning och reda lär ju inte gå att utläsa någonstans. Jag hoppas och tror att Älvdalen kommuns innevånare tänker klokt då de röstar kommunalt i höst och inte ger Socialdemokraterna fortsatt förtroende! Låt " den andra sidan” återigen ta över styret och skapa ett lugn i kommunens ekonomi!

Tack för ordet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons