Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Falu kommun borde skämmas för att man inte gör mer åt den farliga halkan

Annons

Jag flyttade hit från norra Öland vid årsskiftet efter långvariga försök att hitta bostad och flytta tillbaka till Falun, där vi tidigare bott många år och där många av våra anhöriga bor. Vi hade turen att få en lägenhet i en av Gruvstadens trygghetsboenden, på Vandrarvägen.

Vid ett besök i stan söndagen den 4/2 promenerade jag och min kära hustru i lugn takt längs huvudstråket i stan. På Holmgatan mitt emellan Resia och Synsam hände så olyckan. Precis i samma stund som min hustru varnade mig för den stora isfläcken så låg jag på den istäckta gatan.

Jag landade på vänster armbåge men lyckades klara huvudet. Jag fick hjälp av min hustru och en tillskyndande ung man som jag härmed vill tacka!

Jag tog mig med möda in till restaurangen mitt emot, i hörnet av Falangallerian. Den unga damen där, servitrisen, hjälpte mig medan hustrun ordnade en taxi för färd till lasarettsakuten. Nämnda servitris säger då att jag är den tredje inom kort tidsperiod som hon har sett ramla i samma område, varav en av dessa tydligen slagit i bakhuvudet vid fallet.

På akuten var det redan kaos och lång väntan delvis beroende på alla fallolyckor som kräver röntgen.

Det var ingen som helst halkbekämpning på den med blankis täckta gatstumpen på vad som är kanske en av de mest trafikerade gångstråken.

Hur många ska behöva skadas innan något görs?

Jag föreslår att den ansvarige inom kommunen åker ut till Vandrarvägens trygghetsboende, 4 A till 16 C, för att se hur halkbekämpning bör ske.

Annars har jag gått här och förundrats över hur väl och snabbt man snöröjt och utfört halkbekämpning - dessutom ofta direkt under tidig morgon efter varje snöfall!

Börje Vestman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons