Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det egoistiska bruket av vattenskotrar är sorgligt och katastrofalt att se

Annons

I dag räknas inte mänsklig handkraft eller huvudarbete. Bara med hjälp av maskiner är människan människa, utvecklade och skapade sedan urminnes tid. Ingen hänsyn tas till medmänniskor. Egot styr agerandet. Maskiner måste användas för att ta sig fram, inte bara på land och vatten utan även när det gäller kontakter mellan människor.

"Jag gör som jag vill, jag vill roa mig med snabba båtar, bilar och andra leksaker", verkar välbeställda personer tänka - och låta sig styras av ekonomiska förtecken utan att tänka på vilka regler eller vilka skador på land detta agerande orsakar.

Katastroflägen underskattas, så även vid eldning i skog och mark. Ett tydligt exempel här i Mora är det egoistiska bruket av vattenskotrar och snabba motorbåtar.Svallvågor från exempelvis båtar eroderar strandbanken, i synnerhet när det är höga vattennivåer. Det är sorgligt och katastrofalt att se vissa människors brist och oförmåga att tänka eller visa hänsyn till natur och människor.

Dessutom är vattenskotrar förbjudna att köra på Österdalälven. Detta ska kontrolleras av räddningstjänsten, polis och byggnadsnämnd.

"Jag vill åka båt fort. Jag skiter i förbudet och vilka skador det medför. Det är inte mitt problem". Så tänker egoistiska människor som högaktningsfullt skiter i ansvar, respekt eller hänsyn till miljön.

Tillfredsställelse går tydligen att nå på många sätt.

En boende vid älven

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons