Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dessa tre tunga frågor lär avgöra kommunvalet i Mora – så se till att rösta rätt

Annons

Tre oerhört tunga frågor har under året lyfts fram som centrala i årets valrörelse och mycket står på spel inför hösten val när Moraborna ska sätta sig in i politikens maktspel. Jag menar tunga frågor som Konsums (COOP) vara eller icke vara i centrala Mora, arenabygge för Mora IK och sist men inte minst ställplatser för husbilar.

”Konsumfrågan” engagerade lite drygt 170 personer här om kvällen, med gräddan av politiker i spetsen och givetvis i publiken det gamla gardet med kommunens starke man Lennart Thorslund som talare. Det verkar vara ett oerhört tungt jobb för kommunens makthavare att göra Konsums ledning någorlunda nöjda samtidigt som man varken kan säga ja eller nej till luttrade kommuninnevånare gällande saxnäsfältet eftersom det inte finns något att ta ställning till.

När man har så här tunga beslut på sitt bord som en ”Konsumbutik” så vore det väl inte så konstigt om Mora IK:s brigadgeneral Peter Hermodsson stormar in likt Peter Dalle med en rulle papper under armen och tjatar hål i huvudet på den samlade skaran på tekniska kontoret. Den skaran som i efterdyningarna av jätteprojektet Ekbacken nu fått ytterligare ett tungt ärende att dryfta!

Nu sitter man i kommunen och kliar sig på fontanellen och undrar om det verkligen går att trycka in en ny multiarena bredvid ”Rosa huset”. Kanske att man kan bygga en hängbro över till Tingsnäs, en ny simhall och med två flugor i en smäll ställa allting till rätta för MIK-supportrarna genom ett hotell med jukebox och kareokebar där man samtidigt kan dricka sig under bordet?

Mitt uppe i all röra ska man få med sig Vasaloppets VD Eva-Lena Frick på den här visionen som precis haft en arg bonde från Evertsberg på den andra luren.

Men, i detta tunga arbete så kommer nästa dråpslag för kommunen – ställplatser för husbilar måste utredas och det kan ta tid. Det gick så långt att oppositionen med Lennart Sohlberg i första ledet fick lov att ordna en workshop på Kaffestugan. En workshop för alla tappra stödbensentusiaster som i all förtvivlan hotat med att använda sig av den nya genomfarten genom Mora och helt enkelt strunta i att stanna i Mora för åka vidare mot Falun. Ett Falun med både ställplats och ironiskt nog en ”Konsumbutik”.

Med andra ord, tre tunga politiska frågor som Moraborna ska ta ställning till inför höstens val. Frågor som kommer bli högst avgörande, så vad ni än gör – ser till att rösta rätt!

Glad skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons