Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: De som har sin huvudsakliga inkomst i Malung-Sälen borde också behöva betala skatt här

Annons

För några år sedan lade Kristdemokraterna i Malung in en motion om att de som verkar i kommunen med hjälp av skattemyndigheten skulle mantalsskrivas i Malung-Sälens kommun (att man skulle skrivas i den kommun där man har sin huvudsakliga inkomst under året). Motionen avslogs.

Att betala extra för el, vatten och avlopp på grund av att det är många vinterturister i Sälen känns inte rätt, särskilt när brukarna i Sälen inte betalar kommunalskatt i Malung-Sälens kommun. Fakturorna ser också ut att bli större och större varje månad.

Det är naturligtvis förståeligt att det kostar med utbyggnader och expansion, men då lär de som bor och verkar som företagare och hantverkare också få vara med och betala.

Innevånarna i Malungs-Sälens kommun borde få ta del av den fantastiska expansionen i Sälen, som ju är norra Europas största vinterturistområde, och detta i form av att fler betalar kommunalskatt till utvecklad och förbättrad skola, vård och omsorg. Detta är klart något politikerna kan göra om man bara vill och törs.

Lars Nilsson, Kristdemokraterna, Malung

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons