Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags att Hedemora kommun förstår hur allvarliga problem dålig snöskottning leder till

Annons

Ännu en vinter pågår, och det är inte den första vintern vi har varit med om heller. Därför blir jag lika förvånad varje år att ni fortfarande varken kan skotta eller ploga snö. Det kan ta flera timmar från det att snön landar till att någon är ute och skottar. Inom dessa timmar har det hunnit blivit olyckor, skador på bilarna och folk ramlar och slår sig.

För någon dag sedan såg jag något som gjorde ont i mitt hjärta. Jag var på väg till jobbet med bilen och passerar en dam med rullator. Denna dam har precis gått över gatan på ett övergångsställe och kommer inte över till trottoaren. I slutet av trottoaren har ni lämnat en stor snövall.

Damen stod och kämpade för att få över rullatorn, hon har rullator av en anledning och ska kunna gå vart hon vill utan att få förhinder. Jag kan inte stanna och hjälpa damen för då skulle jag komma försent till mitt jobb. Men denna situation är inte mitt fel, det är Hedemora kommuns fel.Förstår ni hur allvarlig denna situation är? Det är äldre damer och herrar som inte kan gå fritt på staden för att ni inte vet hur man skottar bort snö! Och det är inte bara de äldre som får problem, det är också de med barnvagn och alla andra som är ute till fots.

När ni väl plogar vägarna åt oss, blir vägarna några meter smalare för varje gång. Ni lämnar även snövallar lite här och där som i situationen ovan. Ta er mer tid och gör ert jobb mer noggrant. Till nästa år hoppas jag att ni lärt er något mer!

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons