Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Centerpartiet uttrycker särskild stolthet över en satsning som aldrig blev av

Annons

Kan man vara nöjd med en satsning som inte blev av?

I Orsas lokala annonsblad kan man läsa uttalanden från Centerpartiets olika kandidater till kommunen. I senaste utgåvan förklarar ordförande i utskottet för omsorg, Susanne Lindblad, att hon är särskilt nöjd med  ”Att vi har investerat i personalen inom omsorgen genom att anslå extra utbildningspengar i budget 2017 och 2018.”

Är satsningen något att vara nöjd över? Syftet med utbildningspengarna var att satsa på kompetensutveckling för personal inom äldreomsorgen. Det visar sig nu att en stor del av pengarna inte har använts överhuvudtaget.

Det är en sak att se till att det finns pengar för satsningar i budgeten, men en annan sak att också se till att det faktiskt blir utbildning för personalen för de pengarna.

Det utskottets ordförande möjligtvis kan vara nöjd med är att det fanns pengar i budgeten under två år. Det hon däremot borde vara mycket missnöjd med är att dessa pengar inte har använts till det de skulle användas till.

Nästan inga av pengarna har använts till kompetensutveckling för personalen inom äldreomsorgen som tanken var. Eftersom kommunen dessutom inte kan flytta pengar från ett år till ett annat så försvinner dessa pengar vid slutet av året.

Man skulle kunna säga att det "bidde en tummetott" av den satsning som utskottets ordförande är så nöjd över. 

Magnus Bjurman, Socialdemokraterna i Orsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons