Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Centerpartiet låter ensamkommande stanna men tvingar bort fastighetsägare från Mora

Annons

I Centerpartiets Sverige beslutar man att ensamkommande ungdomar, som i vissa fall rymt hemifrån och saknar asylskäl, skall få stanna i landet och få utbildning till en kostnad av ca 2,9 miljarder kronor.

I centerstyrda Mora kommun genomför man samtidigt med tvång en kommunal VA-utbyggnad som kostar fastighetsägarna uppemot 250 000 kronor. Detta har lett till att flera fastighetsägare som är pensionärer inte har råd att bo kvar och har tvingats flytta från byn där de bott sedan de var barn.

Något alternativ till denna dyra VA-lösning har inte presenterats eller förklaring till varför man valt en VA-lösning som kräver eldrift och som dessutom skall elförsörjas av brukarna (anslutnings- och förbrukningskostnader).

Påpassligt har ändringar gjorts i VA-lagen för att möjliggöra denna pålaga. Ansvariga är SKL, kommunernas lobbyorganisation. Som enskild fastighetsägare finns inga alternativ. För hyresgäster finns hyresnämnden för att pröva skäligheten i olika beslut. För fastighetsägare finns inget.

Missnöjd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons