Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bygg om Rättviksparken till konserthall – så att Björn Skifs har någonstans att spela

Annons
Foto: Marc Femenia / TT.

Nu när vi ser att det inte går att boka in stora artister på grund av brist på stora "arenor" anser jag att Rättviks event, som driver den populära delen av Dalhallas verksamhet, bör köpa in Rättviksparken och bygga om den till en fin konserthall med modern teknik.

Detta skulle lösa problemet med att hitta en bra lokal för bra konsertupplevelser. Dalhalla har under de senaste åren lyckas med att hitta rätt form av konsertprogram. De vågar ta chanser med att boka in artister som lockar en stor publik.

Anledningen till att man bör satsar på detta är att Rättviksparken sällan används till något i dag. Förutom vid Classic Car Week, till dans vid Rättviks marknad och några få andra gånger, står parken tom.

En investering i en konserthall här i Rättvik som passar för populära konserter och klassisk musik skulle vara bra. Dalasinfoniettans konserter skulle vara bra för oss i Dalarna.

Om Rättviks event hade möjlighet att boka in konserter och shower här i Rättvik, skulle det gynna turismen. Dessutom skulle det lösa problemet med att  hitta en stor lokal för artister som Björn Skifs.

Det är synd att vi inte fick ha Björn Skifs här uppe i Dalarna under hans höstturné. En lösning hade varit en sensommarföreställning på Dalhalla då denna arena snart kommer att vara den enda stora arenan vi har för artister.

Därför är en investering i att bygga om Rättviksparken till en konserthall ett bra förslag!

Andreas Ulanowsky, Rättvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons