Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Borlänge energi måste få behålla sin vinst

Annons

Borlänge energi måste liksom Tunabyggen få behålla vinsten och inte behöva lämna den som bidrag till kommunkoncernen. Innevarande vinter har till exempel inte Borlänge energis snöröjning varit optimal. Tidigare snöfattiga vintrar har gjort att kommunen minskat budgeten för snöröjning.

Samtidigt var år 2017 Borlänge energis koncernbidrag 20,9 miljoner kronor varav 6,2 miljoner kronor gick i koncernbidrag till Maserhallen och 14,7 miljoner kronor gick till att täcka kommunkoncernens räntekostnader. 

Allianspartierna med Carl-Oskar Bohlin (M) i spetsen är föredömligt tydliga i Tunabyggens styrelse med krav om att få behålla vinsten så den kan användas till nya bostäder. Tråkigt att inte Bohlin även sitter med i Borlänge energis i dag mindre alerta styrelse. 

Förutom att klara av dagens vedermödor står Borlänge energi inför stora utmaningar som till exempel en ny panna för fjärrvärmeproduktion för kanske en miljard kronor eller utbyggnad av vattentäkten i Lennheden för närmare 175 miljoner kronor.

Det låter som rent nonsens när kommunstyrelsens ordförande, Jan Bohman (S), proklamerar att Borlänge ska vara Sveriges mest byggvänliga kommun och samtidigt inte klarar av snöröjning en vinter som denna. Vem vill bo här?

Glöm inte att äldre har näst intill utegångsförbud med dagens snöröjningsstandard. 

Sture Mogren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons