Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Behåll Ica på Leksands Noret – nu när det går att ordna en utbyggnad

Annons

Skälet att tillåta en etablering ute vid Statoil var, enligt kommunens politiker, att det inte gick att ordna en utbyggnad på Noret. Så var det, men läget har förändrats.

I höstas sa en bankman att Nordea kommer att försvinna från Leksand, då man satsar på residensstäderna. Något som redan skett i bland annat Värmland och Jämtland.

Strax före jul kom så Nordea med ett besked om uppsägning av 4000 anställda och 2000 konsulter, vilket med största sannolikhet medför att kontoret i Leksand försvinner.

Det möjliggör dock att Ica faktiskt kan expandera inne i Noret! Detta med Nordeas lokaler och med en påbyggnad mot Tappers, något som det redan finns ritning på.

Så nu kan kommunledningen hjälpa både Ica och Noret. Vill man göra det riktigt enkelt och snabbt, kan man följa handelsutredaren Per Anderssons råd i våras om att köpa in fastigheten. Kanske med ett bidrag till Leksandsbostäder, för inköp och ordnande med ombyggnad?

Det blir nog inte dyrare än iordningställande av marken vid gamla skräpstacken. Det vore inte heller fel om kommunen blev fastighetsägare på Noret för ökat inflytande.

Jan Olof Liss, Tibble

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons