Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Avstängningen av de två brandmästrarna är ett sätt att skrämma övrig personal till tystnad

Annons

Som gamla arbetskamrater och före detta chefer har vi med förfäran blivit varse kommunledningens behandling av två synnerligen kompetenta och uppskattade brandmästare vid Räddningstjänsten Västerbergslagen. Dessa personer har enligt vår uppfattning alltid, med lojalitet, följt fattade beslut.

De har uppenbarligen med kompetens och integritet granskat Dala Mitts egen utredning, som sedan legat till grund för kommunledningens önskan att ansluta vår räddningstjänst till Dala Mitt.

Denna granskning har utmynnat i ett antal frågor som framförts till ledningsgruppen och förvaltningschefen. Förvaltningschefen verkar inte har tagit till sig några av synpunkterna.

Det framförs tydligen också ej specificerade anklagelser mot de två brandmästarna, vilket resulterade i deras omedelbara avstängning från sina tjänster.

Vi tolkar detta som ett sätt att tysta frågeställningarna i granskningen av Dala Mitts egen utredning samt att skrämma övrig personal till tystnad!

Vårt råd: tillsätt en oberoende risk- och konsekvensanalys där rimligen de två brandmästarnas kunskap, kompetens och frågeställningar tillvaratas.

Vi kommer noggrant att följa utvecklingen, inte minst för de drabbade personerna och även för kommuninnevånarnas bästa.

Pensionerade arbetskamrater och chefer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons