Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Avstängningen av brandmästarna i Ludvika väcker många frågor – som aldrig tycks få svar

Annons

Funderingar, som uppstått efter att ha läst insändaren ”Avstängningen är ett sätt att skrämma övrig personal” som publicerades i DT den 11/4:

De två brandmästarna vid Räddningstjänsten Västerbergslagen har av sin arbetsgivare (Ludvika kommun) avstängts från sina tjänster med anledning av påstådd illojalitet mot arbetsgivaren.

Detta ter sig för min del ytterst märkligt då det bland annat har framkommit följande:

Räddningsnämndens ordförande har deltagit vid ett ledningsmöte hos räddningstjänsten där bland annat en anslutning till Dalamitt diskuterades. Vid mötet deltog också de två brandmästarna.

Under mötet skall ordföranden ha uppmanat ledningsgruppen att vända på alla stenar och titta på alla för- och nackdelar med ett samgående och då med kommuninvånarnas bästa för ögonen.

Att utifrån detta, som nämndens ordförande, medverka till att två brandmästare avskedas ter sig än mer häpnadsväckande! Detta inte minst efter att han ju själv uppmanat till granskning och analys av Dalamitts egen utredning om Ludvika kommuns anslutning till Dalamitt.

Kan det vara så, att ordförandens egendomliga agerande har styrts från vår högsta kommunledning – eller ännu värre – hos kommunen ha initierats av ledningen för Dalamitt?

Man kan ju hoppas att inget av detta är med verkligheten överensstämmande.

Tyvärr får vi väl aldrig veta sanningen.

WG

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons