Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Alla ledamöter bör säga ja till Moskogslänken – skogsvandra kan vi göra i naturreservat

Annons

Äntligen har framsynta Leksands kommun tagit beslutet att se till att bygga den för så många människor efterlängtade Moskogslänken!

En förhållandevis kort sträcka, men som kommer att förbättra för så många människor i vår bygd. Kom ihåg att i framtiden är det tysta elbilar som kommer glida fram på den här fina vägen.

Moskogslänken är en utmärkt samhällsekonomiskt lönsam framtidslösning som kommer att gynna så många människor, såväl fastboende som turister, men även en mängd duktiga företagare som ger jobb till oss som lever här.

Därtill minskar antalet onödiga genomfartsbilar avsevärt i de centrala delarna av Åkerö och Noret när de kan ta den nya kortare länken. Det är naturligtvis attraktivt att bo centralt, men attraktiviteten höjs även avsevärt på hela den västra sidan av Österviken. 

Men skolskogen då - som förs fram som det tyngsta argumentet mot en Moskogsväg? En skolskog utan egentliga naturvärden ska förstås ersättas av besök i kommunens olika unika naturreservat, där eleverna får lika bra, om inte avsevärt bättre, pedagogiska upplevelser och kan utveckla sitt personliga förhållande till naturen.

Självklart kan alla ledamöter i kommunstyrelsen säga ja till en sådan här möjlighet att på riktigt förbättra de infrastrukturella lösningarna för oss som lever och bor i vår vackra kommun!

Äntligen byggs Moskogslänken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons