Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: 90-åring: Ta bort pillren som kostar samhället enorma summor och gör att vi gamla lever i dvala

Annons

Jag är nu snart 90 år och har under åratal följt utvecklingen för många gamla personer som är inlåsta på sina rum, ensamma och många gånger blir bortglömda och i bland blir sittande på toa någon timme på grund av personalbrist.  Är det så här det är meningen att man ska handskas med gamla som blir insatta på äldreboende och inte själva kan säga ifrån och få hjälp för det de behöver?

Tänk! Vi läser ofta om att till och med personalen är förtvivlad för att den inte kan stanna några minuter och hjälpa personen som behöver på toa så att den inte blir kvarglömd. De måste jäkta vidare och med den stress personalen arbetar under är det inte konstigt att de kan glömma någon.

Varför skall gamla som inte ens vet vad de heter och inte heller känner igen sina barn som kommer och hälsar på, ha det så här på ålderdomen?

Dessa gamla som arbetat och betalat skatt i hela sina liv skall man stoppa i piller av olika slag och det har enligt pressen hänt att gamla till och med blivit medicinförgiftade och anhöriga fått se till att de sluppit flera piller, vilket gjort att de blivit som nya människor.

Vore det inte mer logiskt att ta bort en hel del mediciner som kostar enorma summor av våra skattepengar och som gör att vi äldre i bland lever som i dvala för att vården har sådana konstiga lagar, som gör att vi gamla skall plågas i stället för att få ett  värdigt slut?

Jag ser dagligen gamla som inte ens kan äta själva. Vården måste ses över vad gäller lagar om mediciner som gör att man stoppar i folk piller bara för att de skall leva - för vilket liv de äldre sedan lever, det bryr inte lagvrängare sig i om ett dugg.

De tänker inte ett dugg på hur vi kan ha det, men arbetar de under stat och kommun behöver de inte heller bry sig för med sina fallskärmar kan de få ett helt annat liv än vad en fattigpensionär får.

En för sedan länge pillerberoende, Ludvika

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons