Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget våld bakom Malmökvinnas död

Annons

Det var inget yttre våld som orsakade en 48-årig kvinnas död vid ett rånförsök i Malmö i måndags.

Däremot visar utredningen att kvinnan blev rånad på sin plånbok.

En preliminär rättsmedicinsk undersökning blev klar på torsdagen. Den visar att kvinnan inte avlidit genom att rånaren brukat våld mot henne.

"Jag menar att det inte finns något samband mellan gärningsmannens agerande och dödsfallet", skriver kriminalkommissarie Thomas Albinson i ett pressmeddelande.

Den exakta dödsorsaken har inte gått att fastställa ännu, men kvinnan har en tidigare sjukdomshistoria som tillmäts betydelse i sammanhanget.

Flera vittnen såg i söndags kväll kvinnan sitta ned och prata med en man i 35-årsåldern. Plötsligt reste sig mannen upp och började rycka och dra i hennes halskedja, men utan att komma över den. Däremot har man nu i efterhand konstaterat att han troligen fick med sig hennes plånbok.

Först när rånaren sprungit från platsen sjönk kvinnan ihop. Hon fördes till sjukhus, där hon avled ungefär en timme efter händelsen.

Gärningsmannen har hittills varit misstänkt för rån och vållande till annans död. Nu återstår endast misstanke om ett tillgreppsbrott, som polisen väljer att kalla "en rånliknande situation."

TT

Mer läsning

Annons