Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget stödboende för narkomaner

Annons

Flera orsaker lär ligga bakom beslutet att skrota planerna på ett boende för före detta narkomaner. En är att duon Fällén och Tallroth aldrig känt sig välkomna i byn.

-Man måste känna lite livsglädje också, som Fällen uttrycker det.

De köpte Moagården 2004 och tanken var att erbjuda ett stödboende dit kommuner i hela landet skulle ha möjligheter att skicka före detta heroinister för rehabilitering.

I Hörken vållade planerna oro bland stora delar av befolkningen. Vid ett stormöte under hösten 2004 i bygdegården deltog cirka 75 personer och en handuppräckning visade att närmare 70 var motståndare till behandlingshemmet.

Fällén och Tallroth -som köpt fastigheten med tre byggnader av Anders Skoglund i Ludvika - stod dock på sig och i en NLT-intervju i mitten av maj i år meddelade Tallroth att man låg i startgroparna och förmodligen skulle öppna i slutet av maj.

Men inget hände och i mitten av augusti uppgav initiativtagarna att planerna lagts på is och att hemmet skulle öppnas tidigast om ett år. Men Tomas Fällén betonade att man fortfarande hade ambitionen att starta boendet.

Men nu har man således bestämt sig för att överge Hörken och satsa på andra verksamheter hemma i Stockholm.

Nu återstår se vilka som blir nya ägare av det cirka 50 år gamla före detta pensionärshemmet.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons