Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget staket eller gångbro

Annons

Stefan Dangardi (fp) har i en motion till kommunfullmäktige föreslagit åtgärder för att förhindra att olyckor sker när folk genar över den hårt trafikerade riksvägen till och från järnvägsstationen.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har föreslagit att motionen avslås.

– Detta måste tas i ett större sammanhang, säger kommunalrådet Abbe Ronsten (s).

Han hänvisar då till förslag om att förändra genomfarten genom Säter och då blir det aktuellt att lösa även frågan om gåendes passage över eller under riksvägen.

Kommunens gatukontor har hört sig för med Vägverket med tanke på förslagen i motionen. Vägverket kom nyligen med ett svar där det framförs att förslaget om en gångbro över riksvägen är näst intill omöjligt med tanke på den stora nivåskillnaden.

Ett staket längs riksvägen motsätter sig inte Vägverket.

Vägverket framförde även att det pågår diskussioner med kommunen om en cirkulationsplats med en gångpassage i plan över riksvägen sydost om nuvarande ljusreglerade korsning. Diskussioner pågår även om riksvägens utseende genom Säter.

Detta gör att Vägverket anser att man bör invänta fortsatta diskussioner och utredningar innan eventuella åtgärder vidas när det gäller fotgängares passage över eller under riksvägen.

ROLAND BERG
roland.berg@daltid.se

Mer läsning

Annons