Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget nytt om skoterolyckan

Annons

Kriminalchef Hans Nylund hos Morapolisen berättade att polismyndigheten inte hade fått några upplysningar om flickornas hälsotillstånd. Det var tidigt på morgonen förra torsdagen som de båda flickorna, 15 och 16 år skadades vid skoterolycka.

Av obekant anledning missade flickorna en kurva varvid skotern for rakt in i kraftiga trädstammar. Flickorna hamnade medvetslösa i snön och skotern demolerades.

Det rådde vid olyckstillfället sträng kyla med cirka 20 minusgrader i området. Polisen uppgav i de första uppgifterna efter olyckan att 16-åringen hade förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård av svåra skallskador. Enligt polisens uppgifter var det 16-åringen som körde olycksskotern. Den andra flickan klarade sig lindrigare och behandlades på Mora lasarett.

Enligt läkaruppgifter efter utförda blodprover har ingen av de båda flickorna varit påverkade av alkohol vid olyckstillfället.

Olycksorsaken räknar polisen med att kunna börja utreda kommande vecka.

- Vi får prata med flickorna när de kommit till sans om vad som hänt. Det gör inget för vår utredning om det dröjer någon vecka till, sa Hans Nylund.

Mer läsning

Annons