Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inget nyår utan revy"

Annons

Det var lapp på luckan när nyårsrevyn i Falun, Virrigt värre, hade premiär på nyårsaftonens kväll i teatern. Fullt hus betyder 458 personer.

Några som chansade på att få tag på några överblivna biljetter fick vända om.

Nyårsaftonen 1967 spelades revyn Vi kring Holmtorget. Då stod Torbjörn och Gunilla, Rolf och Anita på den då nybyggda stadsteaterscenen.

- Utan en revypremiär blir det ingen riktig nyårsafton, säger Torbjörn, och de andra tre nickar instämmande.

Revymakare Eva Sundberg var mycket nöjd med premiären.

- Tyvärr hade vi lite tekniska problem i början, vilket innebar att det blev en kvarts försening. Det var jättesynd. Men alla verkade ändå upprymda och glada. Vi fick otroligt mycket positiv respons, vilket är jätteroligt. Inte minst kul var det att revyräven Torbjörn Lindqvist tyckte att det var bra.

I revyensemblen på scen ingår åtta personer.

- Dessutom har vi ytterligare åtta vid sidan av. Plus en massa andra som hjälpt oss med olika saker. Det har varit väldigt många inblandade.

När premiärkvällen var avklarad firades detta med trerätters middag i restaurangen intill teatern, och på tolvslaget ett stort fyrverkeri.

- Det var både folk från ensemblen och från allmänheten. Totalt var vi 120 personer som åt middag där. Jättegod mat, mycket skratt och prat. Det var mycket mysigt och trevligt, berättar Sundberg.

Fem föreställningar återstår. Nästa föreställning ges på trettondagsafton.

- Vi har sålt väldigt bra även till de övriga föreställningarna, men det finns biljetter kvar.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons