Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget miljöavtal för Reinfeldt i USA

Annons

Det blir varken underskrift av miljöavtal eller någon gemensam deklaration i klimatfrågan när statsminister Fredrik Reinfeldt träffar USA:s president George|W Bush.

Reinfeldt reser på söndag till USA på en resa i klimatpolitikens tecken och träffar George|W Bush på tisdag. När planerna för besöket presenterades av USA:s Stockholmsambassadör Michael Wood i april fanns underskrifter av två avtal om samarbete mellan länderna med.

Avtalen skulle bland annat handla om forskning kring alternativa energikällor och biobränslen. Men några underskrifter blir det inte på tisdag.

Han försäkrar dock att inga meningsskiljaktigheter ligger bakom förseningen. Förhoppningen är att avtalen ska vara färdigförhandlade i sommar.

Ambitionerna har bantats på fler områden, skriver SvD som fått uppgifter om att Vita Huset avvisar en gemensam deklaration med Sverige i klimatfrågan. Ett skäl ska vara att USA nyligen gjorde ett gemensamt uttalande med EU i klimatfrågan. Därför anser man inte att det är meningsfullt att göra separata uttalanden med ledarna för de olika EU-länderna.

TT

Mer läsning

Annons