Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget lokalt påfund

Annons

Jag har fått en fråga av signaturen KOJV om poliser:

Vi moderater i riksdagen jobbar stenhårt för att försöka få socialdemokraterna i riksdagen att förstå att det måste till flera poliser.

Därmed har jag och vi inte sagt att vi klarar av all brottslighet med detta.

Det räcker inte att tala om fler poliser och alltid säga "vi har aldrig haft så många poliser som nu"... Detta då verkligheten är en annan, i alla fall här i Dalarna.

Men fler poliser måste till. Hedemora är ett exempel.

Jag har flera gånger skrivit att antalet poliser i Dalarna ökat med 2-3 helårstjänster på 2-3 år. Detta att fördela på 15 kom-muner.

Och dessa siffror - som socialdemokraterna hatar och inte vill höra och inte vill acceptera - kommer från riks-dagens neutrala utredningstjänst. Det är alltså inga moderata "elaka siffror". Och utredningstjänsten har i sin tur hämtat dem från polisledningen i Dalarna!

Arbetet går vidare. Och inriktningen att vi moderater vill satsa mera på polisen - än socialdemokaterna - fortsätter, såväl här i Dalarna som på riksnivå.

Och vi har, för att svara på insändaren, partiledningen med Fredrik Reinfeldt i spetsen - helt med oss på detta. Det är alltså inget "lokalt påfund".

ROLF GUNNARSSON (M) RIKSDAGSLEDAMOT

Mer läsning

Annons