Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget liknande

Annons

PRO Smedjebacken Finska hade ett medlemsmöte i december som, enligt min mening, inte gick rätt till. Man gick inte efter dagordningen, det fanns inget utrymme för övriga frågor och man skrev inget protokoll. De viktiga frågorna om osämjan i föreningen kom aldrig fram.

Tidigare kom brev till föreningen om att den skulle delas. Nu sades att gamla styrelsen skulle sitta kvar till årsmötet, därefter blir det val till ny styrelse. Tre styrelsemedlemmar hade ett år kvar.

Nu har 46 medlemmar lämnat föreningen, 16 har lämnat PRO helt och hållet.

Jag har varit medlem i många andra föreningar och gått på många möten. Men jag har aldrig varit med om något liknande där ärendena blivit behandlade och beslutade i förväg.

En saknad "vän"

Äntligen, efter ett och ett halvt århundrades enträgen väntan har befolkningen, tamdjuren och skogens bytesdjur genom omtänksamma människors försorg återfått vargen som alla så länge saknat och trängtat efter och som på ett magnifikt sätt höjer livskvaliteten för bytesdjur och mänskliga innevånare.

De senare får bland annat sysselsättning med byggande av stängsel, helst elektrifierade, för att utestänga en tidigare inbjudande omvärld, som numera allt mer ska avskärmas. Detta till liknöje för de flesta, till glädje för några få och medförande stora problem för en tystlåten, ännu tålig glesbygdsbefolkning.

EEDIT KOSKELA

Mer läsning

Annons