Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget lagbrott kring Limbo

Annons

Lotteriinspektionen har som kontrollmyndighet kopplats in på Svenska Spels hantering av skandalspelet Limbo.

Men troligen kan ingen inblandad ställas till straffrättsligt ansvar.

Limbo går ut på att satsa på nummer mellan 1 och 99|999. Spelet räknar sedan ner och stannar på lägsta unika tal, som vinner. Maximalt får varje spelare satsa på sex nummer.

Svenska spel stängde Limbo på söndagen sedan Svenska Dagbladet avslöjat att Svenska Spel lanserat Limbo trots tillgång till analyser om risker för att flera spelare går samman i otillåtet så kallat bolags- eller andelsspel, samt att sådan spel förekommit. Om spelare otillåtet går ihop täcks nämligen flera tal och vinstchansen ökar på andra spelares bekostnad.

Svenska Spel hade heller inte redovisat riskanalyserna för Lotteriinspektionen före lanseringen. Men enligt Söderlund har Svenska Spel alltså inte brutit mot några lagar. Parterna ska dock ha fortsatt kontakt om vad som hänt i Limbo.

Bolagsspel kräver i praktiken att spelombuden är delaktiga. Nu utreder Svenska Spel några av sina ombud, men de är inte polisanmälda. Ombuden kan möjligen ha brutit mot spelregler och det civilrättsliga ombudsavtalet med Svenska Spel.

Jansson medger att riskanalyserna inte överlämnades till Lotteriinspektionen.

TT

Mer läsning

Annons