Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget grovt knarkbrott hos Bandidos

Annons

Mängden knark som under natten till torsdagen hittades i Bandidos lokal i Helsingborg var för liten för att brottet ska vara grovt.

Två män, 29 och 30 år, har anhållits efter en razzia under kvällen och natten till torsdagen i Bandidos klubblokal i Helsingborg. De misstänks för narkotikabrott. Tommy Lindén, kommissarie på länskriminalen i Skåne, säger till TT att mängden knark som påträffades i mc-klubbens lokal på Planteringsvägen i södra Helsingborg inte överskrider gränsen till grovt narkotikabrott, det vill säga mer än 50 gram. Det handlar om tung narkotika, men Lindén är ännu inte säker på vilken.

Patrullerande polisen fattade misstankar när en annan, 43-årig, Bandidosmedlem visade tecken på att vara drogpåverkad. Han släpptes sedan, men misstänks fortsatt för ringa narkotikabrott. Polisinsatsen utvidgades inför tillslaget med sex till sju patruller, både med piketstyrka och hundar.

I lokalen vistades färre än tio personer, uppger kommissarien. Polisen har enligt honom ständigt fokus på den grova organiserade brottsligheten, men nattens razzia var inte något första led av flera räder.

TT

Mer läsning

Annons