Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget brott bakom lilla flickans död

Annons

Obduktionen av den sex dagar gamla flicka som fördes död till Karolinska universitetssjukhuset i Solna i förra veckan visade inga tecken på brott.

Den 28-årige pappan _ ett kort tag dråpmisstänkt _ frågar sig om sjukhuset kunde ha gjort mer för flickan. Han kom med henne till sjukhuset på tisdagen och fick ett återbesök på onsdagen. Ånyo blev de hemskickade av läkarna.

Flickan hade kräkts mycket och sovit ovanligt mycket. På torsdagen blev tillståndet värre och pappan for akut med henne i taxi på kvällen. Vid framkomsten kunde läkarna bara bekräfta dödsfallet.

Enligt mannens advokat Johan Eriksson anmälde läkarna pappan utan att det fanns någon medicinsk grund för att påstå att han skulle ha dödat barnet.

Resultatet blev att pappan greps efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Vid lördagens häktningsförhandling anklagade kammaråklagare Eva Wintzell honom för dråp. Han var skäligen misstänkt, en lägre misstankegrad. Efter drygt en timmes förhandling försatte rätten pappan på fri fot.

Eva Wintzell säger till TV4:s Nyheterna att pappan fortfarande är misstänkt. Enligt henne är dödsorsaken ännu oklar:

Om ett par veckor väntas ett rättsmedicinskt analyssvar på prover som tagits på flickan.

Johan Eriksson talade med sin klient på måndagen:

Den medicinska utredningen indikerar på att flickan hade en infektion, enligt Johan Eriksson. Frågan om pappan ska vidta någon åtgärd mot sjukhuset ska de diskutera längre fram.

Sjukhuset kommenterar inte enskilda fall med hänvisning till sekretessen. Ett beslut om en lex Maria-utredning om fel begåtts kan komma från sjukhuset i veckan.

TT

Mer läsning

Annons