Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingers babypaket är på väg ut i världen

Annons

Under hela våren har 71-åriga Inger Willhelmsson och hennes väninnor i Röda korsets Hosjökrets jobbat flitigt med innehållet i babypaketen. De har stickat små gula, skära, ljusblåa och röda koftor och mössor och de har sytt tygblöjor, byxor och skjortor i babystorlek.

Just nu tornar högarna med textilier upp sig i Ingers gillestuga i Hosjö. Det är nämligen dags att börja packa för leverans och till sin hjälp har hon väninnorna Greta Byberg och Mimmi Svanbro.

- Vi lämnar paketen till Röda korsets butik Kupan i Borlänge nästa vecka. De skickar dem vidare med järnvägstransport till Halmstad och därifrån sänds de sedan till behövande ute i världen. Bland annat till familjer i Sri Lanka och i olika länder i Västafrika, säger Inger.

Inger har jobbat ideellt med insamlingar till hjälpsändningarna sedan snart tio år tillbaka. Att kunna hjälpa andra och göra nytta även när man blivit pensionär är viktigt, tycker hon.

Hon berättar varje paket ska innehålla tre tygblöjor, två skjortor, två byxor, en tröja, en handduk, en mössa och en stjärtlapp. Sedan ska de slås in i en hemsydd filt.

Förutom babypaketen skickas även klädpaket till lite äldre gatubarn med i sändningarna.

Tolv personer hjälps åt med att skaffa fram kläder och tyger till varje hjälpsändning och Inger är imponerad av människors välvilja.

- Folk är väldigt givmilda. Vi gör två sändningar per år ungefär och förra året fick vi nästan hålla igen lite för vi hade saker så det räckte. Men vi tycker det är så kul så vi försöker jobba vidare med att sticka och sy i alla fall.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons