Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingenjörerna vill ha 5,5 procents lönelyft

Annons

- Räknar vi ihop alla ingenjörer anslutna till Sveriges Ingenjörer (tidigare Civilingenjörsförbundet, CF) på ABB så har vi ett snitt på 96,5 procent av vad man tjänar i riket.

-Vi känner konkurrensen från Stockholmsområdet och det är lätt att jämföra vad man tjänar inom ABB och på Ericsson i Stockholm. Jag vet att mina medlemmar, om inte varje dag, men i vart fall allt oftare ställer sig frågan varför man i Stockholm kan få mycket mer i lön.

- Att vi i Ludvika tjänar i snitt 1 500 sämre än i Västerås innebär att det är bekymmersamt för våra eminenta transformatorer, för alla apparaternas framtid och för vår högspända likström som svenska ABB ska leva gott och länge på. Löneläget är en signal till dem som går på högskolorna att det här kanske inte är ett framtidsområde och detta tycker vi i facket är djupt bekymmersamt.

- Vi tycker att man ska satsa mer på ABB och framför allt på de fina framtidsprodukterna som vi har i Ludvika. Då behöver lönen justeras upp, säger kretsordföranden inom ABB Bertil Nordqvist.

Sveriges Ingenjörer på ABB har i årrets förhandling begärt 5,5 procent.

- Vi hoppas på att företaget har förståelse för att det behövs mer i Ludvika.

Nordqvist säger att de lokala pottförhandlingarna just har inletts och han berättar att utanför ABB så har 9000 ingenjörer erbjudits avtal som i snitt ger 3,2 procent och på ett par företag med sammanlagt 2800 ingenjörer så har utfallet i år blivit 3,6 procent.

- Så fem procent är inget orealistiskt och ABB måste skärpa sig. Dessutom minskar arbetslösheten dramatiskt. Där man förr fick 200 ansökningar får arbetsgivarna idag ofta vara glada om de får en handfull, berättar Nordqvist.

Han säger att han hoppas att unga ingenjörer ändå väljer att söka sig till ABB:

- Vi rekommenderar en ung nyutexaminerad civilingenjör att begära minst 26400 i ingångslön. Faktum är att en tredjedel erbjuds mer än så. Det är en ganska realistisk rekommendation.

- Men nu tycker jag inte att man ska titta på lönen först utan på arbetsplatsen och uppgifterna man är intresserad av.

-Ar det dessutom bra arbetskamrater, chefer och är det ett bra företag kan man ändå överväga att ta jobbet om lönebudet skulle vara lägre.

-Men det kan också vara en varningssignal och man ska alltid tänka att det kan finnas andra som uppskattar en bättre, säger Bertil Nordqvist.

Civilingenjörerna inom ABB har en pott i avtalet på 1,8 procent. Den lokala löneöversynen inom ABB har därutöver i genomsnitt gett 3,1 procent under åren 1994 till 2005.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons