Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen VM-ansökan

Annons

I arbetet med ansökan till 2013 har Svenska Skidförbundets ambition varit att införa nya tankar och upplägg i ett kommande VM-arrangemang. Ett koncept har byggts med Falun, Borlänge och Stockholm som tävlingsorter.

De senaste veckorna har konkurrensen från övriga kandidater skärpts och nya kandidater tillkommit. Gemensamt för dessa har varit att ansöka efter traditionella upplägg.

Det vill säga med en tävlingsort för både längd och backe, en lösning som inom FIS anses vara det bästa vilket betyder att den svenska modellen får svårt att få gehör.

– Vi ser nu utifrån en helhetsbedömning att Sverige inte kommer att vinna med ett Falun/Borlänge/ Stockholm-koncept, säger Svenska Skidförbundets Ordförande och FIS Vice President Carl Eric Stålberg i ett pressmeddelande.

– Därför har vi beslutat oss för att inte gå vidare i ansökningsarbetet. Vi anser det oansvarigt att spendera såväl skattemedel som förbundets pengar på ett koncept som tyvärr inte kommer att vinna gehör internationellt, menar Stålberg.

Falun har i detta nya läge visat intresse för att snabbt utvärdera om man som ensam tävlingsort är beredda att stå som värd för ett kommande VM i Nordiska grenar 2013.

Mer läsning

Annons