Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen uppsökande verksamhet

Annons

Svar till Barbro Hellberg,

den 8 december.

Det stämmer att de flesta bussar som trafikerar Mjuka Linjen är speciellt anpassade till äldre och rörelsehindrade, men i övrigt skiljer sig inte själva busslinjen från andra linjer vad gäller till exempel personligt ansvar för att stå väl synlig på hållplatsen vid utsatt avgångstid.

Man kan naturligtvis inte räkna med att komma med en buss om man inte befinner sig vid, eller ens i närheten, av en hållplats och i synnerhet inte stående inne i en entré 15 meter bort. Denna var till råga på allt skymd av stora färdtjänstfordon.

Klockan i bussen visar alltid exakt tid, och enligt denna var bussen denna gång en minut sen, samtidigt som det inte fanns någon avstigande.

Barbro Hellberg skriver själv i sin insändare att klockan var efter avgångstid samt att ingen stod på hållplatsen. Självklart stannar man inte då som chaufför, utan vill snarare passera så snabbt som möjligt för att köra in tiden.

Vi förare på Mjuka Linjen försöker vara så serviceinriktade som möjligt, något vi ofta får beröm för, men än så länge går vi inte så långt som till att bedriva någon sorts uppsökande verksamhet utefter linjen, oavsett rådande väderlek.

SARA FLODÉN

Mer läsning

Annons