Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen tågtrafik före lunch i morgon

/
  • Här är listan på alla tåg SJ ställer in till och från Dalarna. (Klicka för större bild.)

Efter nattens oväder står all tågtrafik stilla, till och från Dalarna.

Annons

På grund av stormen under annandagen meddelar Trafikverket att det för närvarande är stopp i tågtrafiken till och från Dalarna.
Skadornas fulla omfattning är fortfarande okänd och en ytterst preliminär prognos från Trafikverket är satt till att trafiken kan komma igång tidigast klockan 12.00 den 27 december.

Ingen ersättningstrafik kommer att sättas in under annandagen, däremot har flera bussbolag förstärkt och satt in extrabussar.

Däremot kommer SJ att från och med tisdagmorgon ersätta inställda tåg med ersättningsbussar.

– Vi kommer inte igång med någon trafik under morgonen som vi hade hoppats utan det kommer att dröja längre, säger Peter Behrman, pressjour på Trafikverket om de stillastående tågen.

En första prognos under natten var att tågtrafiken kunde börja rulla vid lunchtid igen, men så blev det inte.

– Nej, vi vågar inte säga någonting. Bekymret är att det har blåst ned en massa träd och kontaktledningar har blivit skadade, berättar Peter Behrman.

Värst är läget i Dalarna, Gävleborg, Västernorrland och Jämtland. Reparatörer är ute och arbetar för att trafiken ska kunna komma igång igen.

– Jag kan inte tänka mig att vi sparar på några som helst resurser, vi kallar nog in de som går att kalla in och sedan får de jobba på under hela dagen.

Uppskattningsvis något tusental personer har fått tillbringa natten på stillastående tåg.

– Vi kan bara avvakta, kan vi inte köra tågen så kan vi inte. Vi var ju rädda för just det här, säger Magnus Andersson på SJ:s pressjour som tycker att det var ett klokt beslut av Trafikverket att stoppa tågtrafiken.

Annandagen är en av SJ:s stora resdagar när många vänder hemåt efter julfirandet. De flesta avgångar är mer eller mindre fullbokade.
– Det är en olycklig tidpunkt, visst är det så. Men nu får vi avvakta vad Trafikverket säger.


Mer läsning

Annons