Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ingen svarade på socialen"

Annons

Han blev lugn av hasch och uppjagad av amfetamin. Det kom fram vid den lilla psykundersökning som gjorts på 21-åringen.

I går frågade hans försvarare Håkan Svahn om hur det gått med den kvalificerade stödbehandling den unge mannen skulle få.

– Det vet jag inte. Har inte haft någon, svarade 21-åringen.

– Vill du bort från Hedemora?, frågade advokaten.

– Ja, det vore skönt.

Advokaten frågade också om varför mannen slutade på jobbet.

– Hade för kort lunch för att kunna ta hand om hunden. Jag ringde till socialen. Men det var ingen som svarade, sade 21-åringen.

Han har förnekat en del av innehållet i de fyra åtalspunkterna som han nu ställts till svar för i Falu tingsrätt.

Den 9 november 2005 slog han en man mot armarna och bröstet vid Nygatan och Ämbetsgatan i Hedemora. Därför åtalades mannen för misshandel. Han blev även åtalad misstänkt för försök till grov misshandel sedan han bussat sin hund mot mannen.

Vid ett annat tillfälle, den 15 januari 2006 kom samme man gående Hökargatan i Hedemora. "Jag ska ta dig din jävel", påstods hundägaren ha skrikit innan han bussade hunden mot mannen.

Den 9 maj 2006 blev en annan man utsatt för ett angrepp på Landsgatan. Han blev biten av hunden i ryggen och högra handen.

Och den 13 maj attackerades fem personer på Hedemora marknad när hundägaren hetsade sin pitbullterrier mot dem. Fyra personer fördes till lasarett sedan de blivit bitna av hunden. En av marknadsbesökarna blev slagen i ansiktet. Alla skadade var invandrare.

- Målsägandena är övertygade om att brotten har rasistiska motiv. Han ska därför dömas till omkring tre års fängelse, men ej under två år.

Det sade chefsåklagare Christel Anderberg i sin slutplädering.

Den 5 mars faller domen.

Mer läsning

Annons