Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen sprit på Palatset

Annons

Poliskontrollen av Palatsets spritförråd som gjordes i januari har nu fått sitt efterspel. För restaurangens ägare är socialnämndens beslut ett hårt slag. Palatset är en populär krog bland Faluns ungdomar.

För hur lång tid gäller beslutet att inte få servera alkohol?

- För evigt. Fast det kan gå ett antal år då han kan få ansöka och få nytt tillstånd. Han har också rätt att överklaga vårt beslut och då kan högre instanser som länsrätt eller kammarrätt ändra på nämndens beslut, säger tillförordnad socialchef Bror Johansson.

Palatsets ägare vill inte kommentera socialnämndens beslut. Via sitt juridiska ombud har lämnat in en överklagan i vilket han bland annat hävdar att han inte kände till alla regler för hantering av alkoholhaltiga drycker.

Vid kontrollen i januari kunde polispatrullen konstatera att ett flertal flaskor var påfyllda i efterhand. Innehållet var grumligt och plasten som ska finnas runt flaskhalsarna saknades.

Det var samma volymprocent alkohol i spritflaskor som sålts som Absolut vodka och Brännvin special. Vid äkta vara ska Absolut vodka innehålla högre volymprocent än Brännvin special.

Tullverkets laboratorium kunde inte avgöra vad en av tequilaflaskorna egentligen innehöll. En flaska märkt Tequila Sauza innehöll inte bara Tequila utan även ett tjugotal småflugor.

Dessutom misstänks restaurangägaren för att ha blandat så kallade shots i förväg, något som bara får ske när en kund beställt en sådan.

Eventuellt beslut om åtal mot restaurangägaren ska att fattas av åklagare.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons