Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen polis i sikte, inte ens mitt på dagen

Annons

För ett par månader sedan klargjorde s-politikerna Barbro Hietala-Nordlund och Kurt Kvarnström att nu hade Dalarna verkligen tillförts ett antal poliser.

Vid kontroll hos personalavdelningen vid polisen i Dalarna visade sig att antalet befattningshavare inom Dalarna minskat med en sedan 2003.

Jag tog upp förhållandet att en megastöld inträffat vid en av Ludvikas dagligvarumarknader och att alla spår hann kallna innan larmad polis kunde inställa sig, på grund av personalbrist.

Nu har det hänt igen. I veckan krockade en rattfyllerist på en av Dalarnas bredaste genomfarter, Valhallavägen i Ludvika.

Detta hände dagtid men ingen polis fanns att uppbringa, varför den berusade föraren fördes till lasarettet av den ambulanspersonal som forslade andra skadade till lasarettet i Ludvika.

Har Hietala-Nordlund och Kvarnström några idéer om varför ingen polis kom till platsen?

Om inte polisen i Dalarna mäktar med att ta sig an en rattfyllerist som dagtid krockar och förorsakar personskador som kräver ambulanstransport, hur ska man då klara av ärenden nattetid då personalglesheten är katastrofal och under kommande semestertid?

Hietala-Nordlund och Kvarnström har säkert svar att komma med.

Det brukar man ha inom s-leden.

BO LINDEBERT

Mer läsning

Annons