Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen majoritet för höjt bidrag

Annons

I slutet av förra året beslutade styrelsen för Rättviksparken att Enåbadet skulle läggas ned. Orsaken var ekonomisk. Badet gick med förlust och var i stort behov av renovering.

Under våren erbjöd Rättviksparken kommunen att ta över badet. Kommunen kontrade med att erbjuda ett årligt kommunalt bidrag på totalt 250 000 till och med 2010 för att rädda badet.

Rättviksparken tackade under förra veckan nej till erbjudandet. Styrelsen konstaterade att kommunens bidragspengar inte räckte. Enbart en nödvändig renovering skulle kosta 4,5 miljoner.

- Ett enigt kommunstyrelsens arbetsutskott stod bakom detta erbjudande om bidrag. Jag ser det som svårt att kommunen ska kunna erbjuda mer pengar. Ungdoms- och fritidsnämnden har konstaterat att detta ska ställas mot planerna på ett badhus. Frågan är hur mycket kommunen kan gå in med, säger Jones.

Socialdemokraterna ser inget motsatsförhållande mellan bidrag till Enåbadet och satsningar på en framtida simhall.

- Det ena utesluter inte det andra. Det är vitt skilda saker. Om man tänker så är risken att vi i framtiden står helt utan något bad. Vi måste i första hand värna om det vi har, säger arbetarekommuns ordförande Anders Björkman, (s).

Socialdemokraterna har sedan tidigare lagt fram en motion om att kommunen ska ta över Enåbadet i kommunal regi.

-Nu kanske det skulle vara bättre att gå in med ett investeringsbidrag för att rädda badet. Saken hastar. Rättviksparken måste veta om de ska tvingas riva badet eller inte. I vilket fall som helst hinner inte Enåbadet renoveras till sommaren. Men det viktiga är ändå att rädda badet och inleda en renovering som kan garantera badet 20 år framåt. Under tisdagen ska vi ha ett medlemsmöte. Då ska vi diskutera hur vi ska agera i frågan, säger Anders Björkman.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons