Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ledighet på lovet

Annons

Den frivilliga lovskolan, den första på Britsarvsskolan sker på initiativ av specialpedagoger, som är befriade från påsklov, samt elevassistenter som också har arbetstid under påsklovet.

Elever som haft svårt att hänga med under läsåret har fått inbjudan att vara med - men på lite extra undervisning, men som sagt på helt frivillig grund.

Elisabeth von Knorring, specialpedagog tycker det är ett bra initiativ att anordna påskstudier för dem som behöver lite extra hjälp.

- Vi har ett 20-tal elever som hörsammat vår inbjudan, eleverna jobbar med de ämnen man ligger efter med, det kan vara en inlämningsuppgift, ett matteprov eller något annat, berättar Elisabeth von Knorring.

Erik Andersson, 16, går sista året på Britsarvsskolan, han är en av eleverna som hörsammat kallelsen.

- Det är väl ingen höjdare att gå i skolan på påsklovet, det finns väl roligare saker att göra, men min morsa tyckte att jag behövde lite extra hjälp, på den vägen är det, berättar Erik, som får hjälp av elevassistent Patrik Nilsson.

Erik håller bland annat på att skriva en uppsats om andra världskriget, det är mycket fakta som måste fram.

- Det känns lite drygt, det är ju inget ämne man blir glad åt, säger han och bläddrar vidare i uppslagsböcker.

Till hösten hoppas Erik att han ska komma in på fordonslinjen på Haraldsbogymnasiet.

- Jag pryade på Volvo, det var faktiskt intressant, bilar det kan nog vara framtiden för mig, säger Erik Andersson, en av eleverna som valde skolbänken under påsklovet.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons