Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen klagar på sömnbrist på Insomnia

Annons

Local Area Network, LAN, mängder av datorer kopplade i ett lokalt nätverk där deltagarna kan byta spel, lära sig laga datorer och upptäcka mer i syberspace.

Disconnected med bland andra Erik Svensson, Tobbe Karlehag och Emma Ekholm har arbetat hårt för att arrangera Insomnia 2005, det andra LAN-partyt i Rättvik. Disconnected genomförde det första partyt förra året, även det i Rättviksskolans sporthall.

Redan vid starten vid lunchtid i lördags hade cirka 70 personer kommit till partyt. På eftermiddagens släcktes ljuset i sporthallen och bara skenet från alla bildskärmar lyste i gymnastiksalen.

- Det går åt mycket pizza, godis och sportdryck under ett LAN. Man känner sig ganska slut efter tre dagar och två nätter, men det är jättekul, säger Tobbe Karlehag.

Tobbe och Erik fortsätter lana redan på onsdag när de åker till nästa LAN-party i Jönköping.

- Det är världens största med 5 800 personer, Dream Hack.

Här tar vi in max 150 personer, det är drop-in och tjejer går in för halva priset, säger Erik. Det är bara fyra, fem tjejer här och vi vill att tjejer också ska bli intresserade, säger Erik.

Över 20 personer jobbade i LAN-partyts crew. Det behövs inte mer förkunskaper för att delta, mer än att man vet hur datorn startas.

Alla behöver en paus. Några sover på madrasser på golvet, några spelar TV-spel eller vilar i "chill-out hörnan" där det är förbjudet att sova.

Så byts filer och det går åt mer chips, läsk. I går eftermiddag var LAN-partyt över.

- Och det är då man ångrar att man inte sovit mer. Man känner sig något seg efter tre dagar och två nätter, säger Tobbe.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons