Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen brist på industrimark

Annons

Detaljplanen för den så kallade lastbilsparkeringen har vunnit laga kraft och förberedelser av marken med bland annat vägar, avlopp och vatten påbörjar inom kort.

-Vi måste helt enkelt ha mark att erbjuda och det hade vi inte tidigare med undantag för någon enstaka tomt. Nu finns 130000 kvadratmeter färdig att börja använda, säger stadsarkitekt Tommy Ek.

Ytterligare två detaljplaner har trätt i kraft och det är för totalt 30 bostäder. 26 bostäder, både lägenheter och villor i Vikarbyn, det så kallade Hoppbäcken och fyra villatomter vid Gärdsjö bystuga.

-Planen för tre parhus på Lerdalshöjden med totalt sex lägenheter är antagen och klar, men i dagsläget överklagad. Hur det blir med det projektet är ännu oklart, säger Eva Gidlund, planingenjör på miljö- och plannämnden i Rättvik.

Snart kommer en ny plan ut på samråd och den gäller kvarteret Garvaren på Vasagatan i Rättvik. Där utreder Rättviksbostäder för närvarande byggnation av 30 lägenheter.

-Och det behövs verkligen för variationen. Ett ökat utbud av bostäder kan också förutom större valfrihet pressa ned bostadspriserna, säger Tommy Ek.

Arbetet med nya bostadsområdet, Sågenområdet i Vikarbyn fortsätter.

Det omfattar cirka 50 bostäder.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons