Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen borgen för Australiensvenska

Annons

En 22-årig kvinna från Stockholmsområdet har nekats frihet mot borgen i en uppmärksammad brottshärva i Australien.

Åklagaren fick i domstolen i Sydney gehör för att svenskan inte kan släppas eftersom de två huvudvittnena i detta "högst allvarliga" fall måste skyddas och kvinnan var "djupt djupt inblandad i utförandet av detta brott".

Trots att både den åtalades mamma, som flugit in från Sverige, och Sveriges Australienambassadör vädjade för kvinnan gick domaren på åklagarens linje, skriver australiska medier.

22-åringen riskerar 25 års fängelse för anstiftan till dubbelmord på två män som ska vittna mot hennes 44-årige pojkvän i en stor narkotikahärva. Kvinnan greps i maj när polisen i Melbourne slog till på flera adresser och grep totalt fem personer.

I torsdagens rättsförhandling i Sydneys Central Local Court framkom enligt nyhetsbyrån AAP:s referat att kvinnan strax före gripandet träffat en person som hon trodde var "torped" men som i själva verket är polis.

Svenskan uppges ha sagt att hon var beredd att förmedla 100|000 Australiendollar per person för att få de två viktiga brottsvittnena undanröjda. På frågan om vittnena skulle "in på sjukhus eller in på kyrkogården" ska hon ha svarat:

Svenskan har bott i Sydney i två år.

TT

Mer läsning

Annons