Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen blir vräkt hos Tunabyggen

Annons

Svar till Lena, 11 maj:

Inga hyresgäster blir vräkta på grund av ombyggnad i Tunabyggens hus. Ingen av de berörda hyresgäster vi hittills pratat med, och som bor i huset som ska byggas om, har heller inte visat att de uppfattat det så.

Alla hyresgäster som vill och kan, får flytta tillbaka efter ombyggnaden.

För de hyresgäster som inte vill, eller kan, flytta tillbaka kommer vi att erbjuda annan lägenhet.

Vi gör inte en ombyggnad för att vi är ondsinta och grymma, som Lena tycks tro. Renoveringar och ombyggnader för att förbättra hus, som byggdes för 50 år sedan eller mer, är oundvikliga.

På Bullermyren finns det många lägenheter i fyravåningshus utan hiss. Under många år har hyresgäster som trivs på Bullermyren både vädjat och krävt att vi måste installera hiss, så att man kan bo kvar trots att man blir äldre och trött och får dåliga ben.

Det är obekvämt även för yngre att bära småbarn och tunga kassar från affären fyra trappor upp.

Vi vill nu i lugn takt påbörja en ombyggnad för att göra det möjligt att bo kvar längre. Hissen tar plats och då måste man hitta nya lösningar för att få till bra lägenheter.

Vi gör inte större ingrepp än vad som krävs, till exempel blir i det här fallet 15 stycken treor helt opåverkade, förutom att man får tillgång till hiss.

På Tunabyggen kommer vi att göra allt vi kan för att göra omställningen så lindrig som möjligt. Vi ordnar evakueringslägenheter, ordnar och bekostar flytten både ut och tillbaka, samt kompenserar hyresgästerna för de besvär det innebär.

Till sist önskar jag verkligen inte att andra människor ska göra livet surt för Lena, utan jag önskar henne allt gott i livet och hoppas hon slipper bli drabbad av olyckor och elände.

LENA LUNDBERG

Mer läsning

Annons