Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingalill är nöjd

/

Ingalill Persson, landstingsråd och ledamot av distriktsstyrelsen, anser att Socialdemokraterna i Stefan Löfven hittat rätt man för posten som partiledare.
– Det känns som ett bra val och jag tror det kan bli riktigt bra. Stefan har varit med länge, har stor erfarenhet av fackligt politiskt arbete, och har haft en framträdande position i partiets inre krets, säger hon.

Annons

Ingalill Persson ser den nye partiledaren som en trygg person, vilken är rätt man för att kunna samla ihop partiet efter den turbulenta tid som rått den senaste tiden.

– Han brinner för frågor som rör jobben och arbetslösheten, och är också väldigt kunnig på dessa områden. Av erfarenhet vet jag att han kan hantera dessa frågor på ett bra sätt, vilket är viktigt när vi nu ska börja föra fram vår egen politik. Socialdemokraterna ska vara ett starkt oppositionsparti och ta upp kampen med Moderaterna, säger Ingalill Persson.

Hur ser du på den snabba processen kring valet av ny partiledare?

– Håkan Juholt lämnade sitt uppdrag och därmed uppstod en extra ordinär situation för partiet att lösa. Vi hade kunnat gå den vanliga vägen, men hade då fått en lång och utdragen process. Ska Sverige få en tydlig opposition var det viktigt att få en ny partiledare snabbt på plats. Nu ska vi se till att tydliggöra vår politik och ställa den mot Moderaternas.

Hur ser du på att Stefan Lefven, som inte är riksdagsledamot, inte kommer att få vara med i riksdagsdebatterna?

– Det är ett aber, naturligtvis. Jag har inte heller fått någon information om på vilket sätt partiet tänker lösa den saken. Men jag vill också säga att mycket av politiken förs utanför riksdagshusets väggar.

Med Stefan Löfvens intåg. Är det slut på de inre stridigheterna inom partiet då?

– Jag känner inte till att det funnits några interna stridigheter, det är nog mer en bild som media har skapat. Vi är Sveriges största politiska parti med närmare 105 000 medlemmar, där alla måste få komma till tals. En del av dem har ifrågasatt Håkan Juholt. Men jag tycker att vi har högt till tak i partiet.

Hur ser du på partiets svaga opinionssiffror?

– För ett år sedan låg vi betydligt högre än vad vi gör nu. Med en ny partiordförande är det viktigt att vi nu går tillbaka till att prata politik, att vi för fram våra sakfrågor på ett tydligt och bra sätt. Det är på det sättet vi som parti ska återvinna vårt förtroende.

Mer läsning

Annons